Pelin suunnitteluvaiheet – Johdanto

Riippuen luodusta pelityypistä ja siitä, miten voit odottaa tuottaa sitä, voit kehittää jopa kuutta erilaista dokumenttia luovan prosessin eri vaiheissa. Jos se kuulostaa paljon työtä, niin olet alkanut saada minun kohta silmänräpäyksessä.

Suunnitteluprosessi

Joko olet suunnittelemassa online-peliä, kasinopeliä  (veikkausbonukset) tai mobiilipelejä, kaikkien pelien pitäisi alkaa suunnittelukonseptista, eli nopeasta keskustelusta tuotteen ainutlaatuisista ominaisuuksista ja kohdeyleisöstä. Raakakoosteesta laadittu suunnitteluasiakirja jättää paljon tilaa tulkinnalle

Suunnitteluvaiheen tavoitteena on tuottaa pelin kehitystiimiä – varsinaisia ​​ohjelmoijia, taiteilijoita ja äänisuunnittelijoita varten – suunnitelma ja työpeli. Peli itsessään on todennäköisesti läpi useita kehitysvaiheita sen testatessa.

Sitten sinun pitäisi siirtyä alustavaan muotoiluun, keskustelemalla pelin sääntöistä, sisällöstä ja käyttäytymisestä puhtaasti laadullisesti. Tätä asiakirjaa olisi levitettävä ja käsiteltävä mahdollisimman laajasti tilanne huomioon ottaen.

Lopullinen muotoilu on edellisen asiakirjan uudelleen kirjoittaminen, joka rikkoo tuotteen ominaisuuksia kiveen.

Tuoteselosteessa kerrotaan, miten lopullisessa suunnittelussa käytetyt ominaisuudet otetaan käyttöön.

Graafinen raamattu määrittää pelin hahmojen, karttojen, rekvisiot jne. Ulkoasun.

Vuorovaikutteinen käsikirjoitus, jos se on tarkoituksenmukainen, sisältää tuotteeseen asennetut dialogit ja tarinan.

Pelisuunnittelijalla voi olla tai ei ole pätevyyttä kirjoittaa kaikki nämä asiakirjat. Tietokonepelien tuotespesifikaatio vaatii esimerkiksi huomattavan panoksen pelin tuottajan, lyijyn ohjelmoijan ja lyijyartistimen osuudesta, kun taas käsikirjoituksen tulee olla ammattimainen kirjailija.

Seuraavassa on joitain viittauksia tähän artikkeliin.

https://www.gamedev.net/articles/game-design/game-design-and-theory/the-game-design-process-r273/

https://digitalworlds.wordpress.com/2008/04/10/the-process-of-game-creation-the-game-design-document/

Vastaa